PÄÄSIÄISEN KELTAINEN SITRUUNAPIIRAKKA

Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3,5 – 4 dl vehnäjauhoja
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina piirakkavuokaan. Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225-asteisessa uunissa n. 10 min, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
Täyte
3 dl vettä
3 kpl munan keltuaisia
n. 1 dl sokeria
1 rkl voita
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
½ sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1 sitruunan mehu
Sekoita kaikki täytteen aineet teflonkattilassa ja kuumenna seos koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Levitä kiisseli piiraspohjalle.
Ps. Maissitärkkelysjauhon voi korvata myös perunajauholla, jos on sattunut käymään niin, että joku perheenjäsenistä on tarvinnut maissijauhot slimen tekoon… Vaikka kuulemma varsin hyvä slime tulee myös perunajauhoista.
Marenki-päällinen
3 kpl munan valkuaisia
1 dl sokeria
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä, jatka vatkaamista kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki lusikan selällä muotoillen vähän jäähtyneen kiisselin pinnalle. Paista vielä n. 5 min, kunnes marenki hieman ruskistuu.
