Omena-jogurttipiirakka

Tämän reseptin olen saanut siskoni kummitädiltä. On muuten herkkua!
Pohja
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan, myös reunoille ja nosta jääkaappiin odottamaan täytteen tekemisen ajaksi.

Täyte
2-3 (n 500g) omenaa (kotimaisia tai Jonagold)
1 rkl sitruunan mehua (tai maun mukaan)
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 dl rusinoita (nämä jätän itse pois...)
4 dl turkkilaista jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 dl punaisia viinimarjoja (myös puolukkahillo käy)
pinnalle 1 rkl sokeria ja jos haluat, niin 0,5 tl kanelia
Kuori omenat tarvittaessa. Kuutioi puolet omenoista ja leikkaa puolet ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu ja kuori, sekä rusinat kulhossa. Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vaniljasokeri keskenään. Ota pohja jääkaapista ja levitä viinimarjat (tai hillo) piirakkapohjan päälle. Lusikoi omenaseos vuokaan. Kaada jogurttitäyte omenoiden päälle. Asettele päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseos.
Kypsennä piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 tunti.
Jäähdytä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäähtyneenä.