Kinesioteippaus

HEVOSEN JA RATSASTAJAN KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippausta voidaan käyttää hieronnan vaikutusten tehostamiseen, liikkeen ja lihasten aktivoimiseen, kipu- ja painetilojen hoitoon sekä oikeiden asentojen ja liikeratojen tukemiseen ja kontrollointiin.


Kinesioteipillä saadaan aikaan ihoa nostava vaikutus, jolloin ihon ja fascian väliin vapautuvassa tilassa verenkierto ja aineenvaihdunta tehostuvat. Parempi aineenvaihdunta ja verenkierto nopeuttavat palautumista, vammojen paranemista sekä mm. nestekertymien poistumista.


Paikallisia kiputiloja, kuten lihasvammoja ja epäsopivan varusteen aiheuttamaa lihaskipua voidaan tukihoitaa kinesioteippauksen avulla. Teippauksella voidaan saada myös verenpurkautumia ja nestekertymiä paranemaan nopeammin. Hoitomuoto soveltuu myös mm. jännevammojen tukihoitomuodoksi.


Ohessa kuvia havainnollistamaan asentokontrolliteippauksen vaikutusta.Ratsastajan omat kommentit kinesioteippauksen jälkeen:


"Mun pitää pidentää jalustimia!"

"Nyt mä löysin istuinluut!"

Ratsastajan asentokontrolliteippauksella voidaan auttaa ratsastajaa, joka vielä hakee omaa ratsastusasentoaan tai ratsastajaa, joka haluaa korjata virheelliseksi muodostunutta asentoa. Tällaisesta asennosta esimerkkinä ovat mm ylävartalon / olkapäiden liiallinen kumartuminen eteenpäin tai toisen kyljen supistuminen / venyminen. Teipit saavat iholla aikaan ratsastajaa huomauttavan tuntemuksen, jolloin asennon korjaaminen tapahtuu nopeasti ja useiden toistojen jälkeen asento alkaa tulla ratsastajalle luonnolliseksi. Ratsastajan oikealla asennolla on vaikutusta niin ratsastajan kuin hevosenkin terveyteen ja suorituskykyyn.


Ennen

Jälkeen

Erittäin hyvän liiman ansiosta, käyttämälläni teipillä on hyvä pysyvyys. Teipit saattavat pysyä paikallaan 3-5 päivää, eikä niitä tarvitse ottaa pois liikkumisen tai suihkun ajaksi. Huomioithan kuitenkin esimerkiksi hevosen varusteiden alle jäävät teipit ja varmistat niiden hyvän kiinnityksen ennen liikutuksen aloittamista, hankautumien estämiseksi.


Hoito voidaan toistaa käytöstä riippuen muutaman välipäivän jälkeen edellisten teippausten irrottamisen jälkeen. Tämä on kuitenkin tapaus kohtaista.Ennen hoitoa:

- Hevonen tai koira voidaan liikuttaa joko ennen tai jälkeen kinesioteippauksen. Hiostuneen hevosen tulee antaa kuivua. Kinesioteippaus ennen liikutusta suositellaan tehtäväksi hyvissä ajoin, teipin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi.

- Karvapeitettä ei tarvitse klipata, mutta pitkää karvaa voidaan hieman lyhentää ennen hoitoa.

- Iholla tai karvapeitteellä ei tule käyttää rasvoja tai kiilloke-/selvitysaineita.

Hevos- ja koirahieronta Emilia Frisk

Emilia Frisk

Blombergintie 14

25700 KEMIÖ


040 5724986

info@emiliafrisk.fi


Y-tunnus 2590727-4

Yritys on alv-verovelvollinen.