Istunta

Hevoshieroja ja ratsastajan istunta

Hierojan työnä on mm. olla tukena lihasvammojen ja -kireyksien ennaltaehkäisyssä, mutta myös apuna jo muodostuneissa lihasongelmissa. Hevosen liikunta ja varusteet ovat suuressa merkityksessä tässä kokonaisuudessa, mutta entä sitten ratsastajan merkitys? Voiko ratsastaja aiheuttaa jatkuvia lihasongelmia? Hevonen kulkee toiseen suuntaan eri tavalla ja lihaksiston kireydet säilyvät samoissa kohdissa muuttuvista treeneistä huolimatta?


Jokaisella hevosella on niin kutsuttu heikompi ja vahvempi puoli, aivan kuten ihmisilläkin. Kyse on siitä, millä tavalla kumpaakin puolta vahvistetaan, päästäänkö tasapainoisempaan tilanteeseen.  Koska ratsastajan kantaminen ei ole hevoselle luonnollinen tehtävä, meidän tehtävänä on kehittää hevosta monipuolisesti, jotta liikkuminen ratsastajan kanssa olisi tasapainoista. Tasapainoinen liikkuminen vähentää rasitusta ja ennaltaehkäisee vammojen syntyä.


Hevoselle sopivat varusteet ovat hyvin tärkeä osa ratsastusta, mutta näiden varusteiden tulisi olla sopivat myös ratsastajalle. Liian pieni tai suuri istuin satulassa asettaa ratsastajan huonoon asentoon, jossa ratsastajan on vaikea löytää hyvä ja rento asento.


Hyvä ja rento istunta on avain hevosen hyvään liikkumiseen. Me jokainen olemme yksilöitä, omaamme omat vahvuudet sekä heikkoudet ja kehossa voi olla merkkejä sairauksista tai vanhoista vammoista. Meitä ei voi muokata samaan muottiin. Erilainen lähestyminen kohti hyvää istuntaa, voi olla tekijä, jonka avulla pääsemme erinomaiseen lopputulokseen.


Keskittymällä omaan kehonhallintaan ja tuntemukseen sekä istuntaan erilaisten mielikuvaharjoitusten avulla, voimme tehdä harjoittelusta hauskaa ja miellekästä. Istuntaa ei voi harjoitella hikipisarat virraten itkua nieleskellen, silloin suljet itsesi kuoreen, jännityt ja suoritat. Kuulostaako "Hymyile tuomarille!" tutulta ohjeelta matkalla kohti koulurataa? Hymyile. Onko olosi vapautuneempi? Muistat samalla hengittää ja olet rennompi?


Centered Riding menetelmässä harjoitellaan ratsastajan kehontuntemusta ja -hallintaa sekä istuntaa erilaisia mielikuvaharjotuksia käyttäen. Hauska ja rento tapa ajatella istuntaa toisesta näkökulmasta.


Oikooko hevosesi toisen suunnan voltilla? Kiemurteleeko hevosesi pituushalkaisijalla? Onko keventäminen hankalaa? Miltä ohjastuntumasi tuntuu hevosesta?
Valmistuin Centered Riding level 1 - ohjaajaksi elokuussa 2017.


Pidän istuntatunteja kysynnän mukaan, 1-2 ratsukon ryhmissä.

Voimme järjestää yhteistyössä myös istuntakursseja tallillasi.


Ratsastaja vastaa itse omasta tapaturmavakuutuksestaan istuntatunnin aikana.Hinnasto

voimassa 1.3.2019 alkaen


Yksityistunti 30 €

Paritunti 25 € / ratsukko


Hinta sisältää alv 24 %, sekä matkakulut ensimmäiseltä 20 km (jonka jälkeen 0,44 €/km). Kemiönsaarella matkat kuuluvat hintaan kokonaisuudessaan.Miten eri tasolla olevat hartiat vaikuttavat ratsastukseen?

Hevos- ja koirahieronta Emilia Frisk

Emilia Frisk

Blombergintie 14

25700 KEMIÖ


040 5724986

info@emiliafrisk.fi


Y-tunnus 2590727-4

Yritys on alv-verovelvollinen.