Iilimadot

Verijuotikas (Hirudo medicinalis) eli iilimato on erittäin tehokas, luonnollinen tapa hoitaa eläinystävää erilaisissa tilanteissa. Hoito perustuu iilimadon erittämään sylkeen, jota se luovuttaa hoidettavaan eläimeen verta imiessään.

Teen hoitoja hevosille ja koirille.


ESIMERKKEJÄ JOIHIN HOITOA VOIDAAN KÄYTTÄÄ:

 • Haavat
 • Jännevammat
 • Pehmytkudosvauriot
 • Hematoomat (mustelmat) ja nestekertymät
 • Tulehdukset
 • Kaviokuume
 • Kivunlievitys, akuutti sekä krooninen esim. nivelrikot/kulumat, spondyloosi
 • Iho-ongelmat
 • Sarkoidit
 • Kesäihottuman oireet ennaltaehkäisevästi
 • Lihaskireydet
 • yms..


Perusajatuksena voidaan pitää, että hoitomuotoa kannattaa kokeilla kaikissa niissä ongelmissa, jotka aiheuttavat kipua tai painetta.


Mikäli mietit voisiko hoidosta olla apua, mutta ongelmaa ei tältä listalta löydy, kysy rohkeasti.KONTRAINDIKAATIOT

Sisäinen lääkitys (verta ohentava vaikutus)

Kuume

Syöpä

Diabetes

Huono yleiskunto (alipaino, veriarvot..)ENNEN HOITOA eläimen tulee olla ilman lääkitystä muutaman vuorokauden ajan (riippuen lääkityksestä) eikä hoidettavalla alueella tule käyttää hajusteita sisältäviä tuotteita. Alueen peseminen / kylmääminen tms. puhtaalla vedellä on sallittua. Juuri ennen hoitoa ei hoidettavalla alueella tule käyttää kylmäävää hoitoa, mutta alueen lämmittäminen vedellä / pintelillä on hyväksi. Karvoja ei hoidon vuoksi ajella. Eläin voidaan liikuttaa ennen hoitoa.


HOIDON JÄLKEEN puremahaavat jäävät vuotamaan tapauskohtaisesti 1-12 tuntia. Vuotaminen on normaalia ja kuuluu toimenpiteeseen. Mikäli olet epävarma vuodon määrästä tai mihin tahansa hoitoon liittyvässä asiassa, ota rohkeasti heti uudelleen yhteyttä, asiaa ei tarvitse miettiä yksin. Eläimen liikuttaminen iilimatohoidon seurauksena hoitoa seuraavana päivänä on mahdollista eläimen ehdoilla. Hoito saattaa aiheuttaa pientä väsymystä. Ennen liikutusta tulee kuitenkin varmistaa että vuoto on tyrehtynyt ja haavoihin on muodostunut riittävä rupi. Huomioithan muodostuneet ruvet varusteiden käytössä ja mahdollistat haavojen nopean paranemisen sekä varusteiden sopivuuden.


Koska iilimadot ovat eläviä eläimiä, niiden puremasta saattaa aiheutua allerginen reaktio tai tulehdus joka kuitenkin on melko harvinaista. Iilimatoja ei voida millään keinolla pakottaa hoitotehtäväänsä, joten meidän tehtävänä onkin tehdä hoito-olosuhteet mahdollisimman otollisiksi hoitoa ajatellen.


Hoito tehdään aina eläimen omistajan toiveesta ja hänen omalla vastuullaan.


Hoidon suorittaminen perustuu Saksassa käymääni koulutukseen, joka järjestettiin verijuotikas-kasvattamon sekä eläinlääkäreiden toimesta. Näihin eläinlääkäreihin minulla on edelleen yhteys sekä konsultointi mahdollisuus potilaskohtaisesti. Tilaan verijuotikkaat kyseisen kasvattamon kautta, sillä voin olla vakuuttunut eläinten hyvinvoinnista ja luotettavuudesta.Lue artikkelini

 Viljar Shopin blogissa

Verijuotikas (Hirudo medicinalis)

Iilimatohoidon takia eläimen karvapeitettä

ei tarvitse leikata.

Hoitoa varten iilimadiolle voidaan rajata alue, jolle hoitoa tarvitaan. Herkkyytensä vuoksi niille tulee antaa mahdollisuus valita itse tarkempi kiinnittymispaikkansa. Paikan valitseminen iilimadon toimesta on perusteltua, sillä usein hoitoa kaipaavalla alueella esiintyy tulehdusta ja lämpöä, jotka myös houkuttelevat iilimatoja.


Hinnasto

voimassa 1.3.2016 alkaen


Hoito 50 € / kerta / eläin + käytettävät iilimadot 5 € / kpl


Kemiönsaarella matkakulut sisältyvät hintaan.


Hoitoajan peruutukset:

- alle vuorokausi sovittuun aikaan, veloitus puolet hoidon hinnasta.

- peruuttamaton aika, hoidon hinta velotaan kokonaisuudessaan.

Hevos- ja koirahieronta Emilia Frisk

Emilia Frisk

Blombergintie 14

25700 KEMIÖ


040 5724986

info@emiliafrisk.fi


Y-tunnus 2590727-4

Yritys on alv-verovelvollinen.