Hieronta

Klassista hierontaa käytetään ennaltaehkäisemään vammoja, parantamaan pinnallista verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, tukemaan toipumista, lisäämään ja ylläpitämään suorituskykyä sekä eläimen rentouttamiseen.


Hevosen ollessa pakoeläin, sen luontaiseen olemukseen kuuluu olla näyttämättä kipua. Kivun sietokyky on kuitenkin jokaiselle hyvin yksilöllinen asia toisten näyttäessä kiputilat herkästi, toisten vasta ääritapauksessa. Hevosen säännöllinen käsittely ja hieronta saattaa tuoda esiin jo alkaneet rasitukset ja vammat ennen kuin niiden oireet näkyvät eläimen liikkuessa tai epätavallisena käytöksenä. Esimerkiksi hyvin pieni epäsymmetrisyys eläimen liikkeessä on hyvin vaikea havaita, mutta sen aiheuttama lihasten poikkeava rasitus saattaa tuntua selkeästi. Tämän avulla varsinainen ongelma voidaan havaita hyvissä ajoin ja hoitaa asianmukaisella tavalla, jotta lopputulos olisi mahdollisimman hyvä.


Ensisijaisesti hierontaa tulee käyttää ennaltaehkäisevästi ja ylläpitämään eläimen normaalia liikkumista. Aivan kuten ihmisilläkin, lihasten hyvinvoinnista huolehtiminen parantaa myös yleistä hyvinvointia. Venytysten ja mobilisaatioiden avulla liikelaajuuksia voidaan parantaa ja ylläpitää. Hieronnalla saadaan pintaverenkiertoa ja aineenvaihduntaa vilkastumaan, joka auttaa mm. palautumaan rasituksesta paremmin.


Ainoastaan hieronta ei kuitenkaan ole lihasten hyvinvoinnin A ja O, se on vain yksi tekijä monen tekijän summassa. Lihasten ja eläimen hyvinvointiin vaikuttavat erittäin paljon myös ravinto, liikunta, ympäristö, hoito sekä käytettävät varusteet. Siksi onkin tärkeää olla tietoinen oman eläimen terveydestä ja käyttää kunkin osa-alueen omia asiantuntijoita. Heidän avullaan saatat huomata asioita, joihin et itse päivittäisten rutiinien vuoksi kiinnitä huomiota.
Hieronta sisältää alkukartoituksen ja hieronnan sekä venyttelyt ja nivelten mobilisoinnit yksilöllisesti tarpeen mukaan. Myös lihashuoltoa tukeva kinesioteippaus sisältyy hoidon hintaan.


Hieronnan tukena käytössäni on TENS-laite, jonka avulla saadaan aikaan pieniä sähköisiä hermostimulaatioita mm. lihasten aktivioimiseen tai rentouttamiseen ja kivunlievitykseen.


Myös iilimatoja voidaan käyttää osana hierontaa.


Hieronnan yhteydessä teemme omistajan kanssa yhdessä suunnitelman jota seurataan hierontakertojen välissä, jotta haluttu lopputulos on mahdollisimman hyvä.


Hieronta kestää tapauskohtaisesi hevosilla 1-2 tuntia, koirilla hieman vähemmän.


Asiakkaan ei tarvitse olla huippusuorittaja, jokainen on tervetullut hoidettavaksi, karvoihin katsomatta.
Hinnasto

voimassa 1.9.2017 alkaen


Hevoset

50 € / kerta / hevonen

3-5 eläintä samalla tallilla: 45 € / kerta / hevonen


Isot koirat

40 € / kerta / koira


Pienet koirat

30 € / kerta / koira


Hinnat sisältävät alv 24 %, sekä matkakulut ensimmäiseltä 20 km (jonka jälkeen 0,44 €/km). Kemiönsaarella matkakulut sisältyvät hintaan.


Hoitoajan peruutukset:

- alle vuorokausi sovittuun aikaan, veloitus puolet hoidon hinnasta.

- peruuttamaton aika, hoidon hinta velotaan kokonaisuudessaan.


Venyttelyt käydään läpi yhdessä omistajan kanssa, sillä ne ovat hyvä lisä arkirutiineihin.

Hieronta parantaa pintaverenkiertoa

sekä aineenvaihduntaa.

TENS-laitteella saadaan aikaan pieniä hermostimulaatioita.

Hevos- ja koirahieronta Emilia Frisk

Emilia Frisk

Blombergintie 14

25700 KEMIÖ


040 5724986

info@emiliafrisk.fi


Y-tunnus 2590727-4

Yritys on alv-verovelvollinen.